Referencia JJ Plumbing: „Az üzemanyag fogyasztásunk 12%-ot esett az Ecofleetnek köszönhetően”

Az igény:

„Olyan megoldást kerestünk, amellyel a szerviz egységeinket gyorsan és könnyedén megtalálhatjuk. Korábban akár 5-6 szerelőt is felhívtunk, mire találtunk egyet a közelben egy-egy sürgős feladatra. Ma már látjuk, hogy hol tartózkodnak, és azt is, hogy éppen úton vannak vagy dolgoznak valahol. Sőt, még azt is követni tudjuk, hogy mennyi időt álltak egy helyen. Az SMS szolgáltatás különösen sokat segít nekünk, mivel rendkívül hatékony megoldás a diszpécser számítógépéről küldeni az SMS-t a sofőrnek.”

 

Megvalósítás:

„Amikor bejelentettük, hogy GPS lesz a kocsikban, nagyon erős ellenállásba ütköztünk. A munkavállalóink féltek attól, hogy elemezni fogjuk a forgalmi naplókat és büntetni kezdjük a túl hosszú ebédszüneteket, a késéseket és így tovább. Úgy döntöttünk, hogy nem használjuk a GPS-t megfigyelésre, csak járműkövetésre és a vitás esetekben a vevőknél töltött idő mérésére. Pár hét után minden, GPS-szel kapcsolatos aggodalom megszűnt.”

 

Eredmény:

„Az üzemanyag-fogyasztásunk 10-12%-ot csökkent a GPS-adók beszerelése után. Ennek az az oka, hogy felszámoltuk a felesleges „csillag túrákat” és így sokkal megfelelőbb vezetési mintát alakítottunk ki. Több mint 50 gépjárművel a költségmegtakarítás már elég jelentős, emellett a CO2 kibocsájtásunkat is jelentősen csökkentettük. Gyorsabb lett a kiszállás is és ez pl. egy szétrepedt vízvezetékcső esetén a közvetett károk csökkenését is eredményezte.”

 

Előnyök:

  • Jól konfigurálható, beállítható
  • Csökkenti az üzemanyag és a karbantartási költségeket.
  • Támogatja a környezetbarát és gazdaságos vezetést.
  • Csökkent a kiszállásig eltelt időt.
  • Könnyen áttekinthető, hogy hol vannak a járművek.
  • Megbízhatóan dokumentálható az ügyfeleknél történt munkavégzés.

 

„Az első naptól kezdve hihetetlenül profi és személyre szabott szolgáltatást tapasztaltunk az Ecofleet csapatától – minden dolgozó el volt kötelezve a munkája iránt, így csak ajánlani tudom az Ecofleetet, mint GPS járműkövetési partnert.”

– JJ Plumbing